Skadedyr i træ:

Pris på bekæmpelse
Borebiller
Borebiller: FAQ
Husbukke
Andre skadedyr i træ

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Borebiller: FAQ

 

Spørgsmål: Hvordan ved jeg, om jeg har brug for en borebille behandling?

Svar: Hvis du har lagt mærke til nogle af de følgende tegn:

- Små runde huller i dit træværk

- Fint og pulveragtigt støv omkring disse huller

- Smuldrende kanter på plader og bjælker

- Voksne borebiller der kommer ud fra hullerne, eller er til stede i huset. Tit vil man finde voksne borebiller på vindueskarmen.

Spørgsmål: Jeg har for nylig haft træet fra en gammel hytte behandlet, og ser nu at imellem 20 til 30 biller kommer ud af træet på en daglig basis. Jeg er blevet fortalt, at det er normalt for denne tid på året, men er det normalt efter at have for nyligt behandlet det mod borebiller?

Svar: Det er normalt at voksne borebiller kommer frem om sommeren. Også tit efter behandling. Livscyklussen af en bille varer i gennemsnit fem år. Det meste af den tid vil den bruge som larve, hvor den æder sig igennem træ. Når træ bliver behandlet, bliver alle æg og larver dræbt, men der kan dog være nogle voksne biller, som er i gang med at grave sig ud af træet tilbage. Det er nok dette, du oplever. Dog skulle behandlingen ødelægge cyklussen over en længere periode.

 

Spørgsmål: Jeg har små sorte pletter/huller i mit laminat gulv. Er dette et tegn på borebiller?

Svar: Borebiller spiser ikke laminatgulv.

 

Spørgsmål: Hej, jeg har for nyligt behandlet to stole for borebiller, men da jeg ompolstrede dem og hamrede sømmene i, kom der støv ud af hullerne. Var dette bare gammelt støv, eller er der stadig dyr inde i dem?

Svar: Det er uundgåeligt, at støv vil blive ved med at komme, så længe du hamre på et møbel, der er blevet behandlet for borebiller. Der er størst sandsynlighed for at det bare er gammelt støv. Dog for at være helt sikker, kan det være nødvendigt at genbehandle møblerne.

 

Spørgsmål: Jeg har en lille bunke sort støv på gulvet under radiatoren. Den bliver ved med at komme tilbage, efter jeg har gjort rent. Kunne det være borebiller? Det er et gammelt hus, og væggene er lavet af gips og træ. Hvis det er borebiller, hvad kan jeg så gøre?

Svar: Det er svært at sige om det er borebiller. Du kan prøve at anvende træbehandlingsmidler, som indeholder permethrin, f.eks. Protox Insekt eller A-Tox og behandle alt træ du kan se. Men hvis træet ikke er synligt, vil det være alt for svært. Hvis der er borebiller i trækonstruktioner inde i huset, vil det være en for stor opgave for dig selv at klare det, og vi anbefaler at du søger professionelt hjælp.

 

Spørgsmål: jeg har fundet 4 borebiller i mit soveværelse i løbet af to dage, er det nødvendigt at jeg sprøjter?

Svar: Hvis du har fundet borebiller, skal du skaffe dig af med dem med det samme. Hvis noget træ viser tegnene på at det er inficeret med borebiller, skal det behandles med et specielt insektmiddel mod træborende insekter.

 

Spørgsmål: Jeg har fundet 5 borebille lignende biller i mit soveværelse, kan de være kommet ind af mit vindue, da min nabo for nyligt har flyttet en stor bunke gammelt træ i hans have, som er omkring 20m fra mit vindue. Det er efter det blevet flyttet, at jeg har fundet borebillerne. Kan det bare være et tilfælde?

Svar: Det er muligt at de kommer fra det gamle træ i din nabos have. De vil komme ud af træet i sommermånederne. Dræb borebillerne så snart du ser dem, da hvis de får lov til at parre sig, vil lede efter noget træ de kan lægge æggene i. Heldigvis lever de voksne borebiller ikke ret længe, så bare bliv ved med at dræbe dem du ser, og så burde du ikke have et problem.

 

Spørgsmål: Jeg overvejer at købe en ejendom, som har aktive borebiller på loftet, som vil blive sprøjtet med Permethrin. Min bekymring er at jeg vil flytte mine fugle og tropiske fisk, ind i huset nogle få uger senere. Er der i nogen fare, da jeg tror Permethrin er giftigt for dem, især for fiskene?

Svar: Hvis du ikke flytter før nogle uger senere, vil der ikke ske noget. Permethrin er kun farligt, hvis det bliver sprøjtet, mens dyrene er i huset.

 

Spørgsmål: Er der et bestemt tidspunkt om året, hvor man skal sprøjte for borebiller?

Svar:  Du kan sprøjte med det samme, når du finder ud af du har et borebille problem, uanset tiden på året. Men temperaturen må minimum være over 2-3° C der hvor man sprøjter.

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Kattelopper
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Stankelben/gåsebille
Sølvfisk
Væggelus
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job

Skadedyrene.dk på Youtube