Husmår:

Priser
Husmår: Skade
Husmår: Bekæmpelse
Spor efter husmår
Mårfælde
Udbredelse
Udseende og adfærd
Forveksling

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Husmår: forveksling

Husmår (Martes foina) og skovmår (Martes martes) ligner hinanden rigtig meget. Det er vigtigt at kende forskel på de 2 nærbeslægtede arter, idet skovmåren har været  totalfredet siden 1934. De faste skovmårbestande findes i områder med større, sammenhængende skove (Himmerland og Djursland i Jylland, Midt- og Sønderjylland,  Lolland, Falster). Husmåren er udbred over hele Danmark med udtagelsen er visse øer, som fx Bornholm. Anholt, Læsø og Fanø.

Begge arter har en karakteristisk halsplet. Hos skovmåren er den næsten altid udelt. Den strækker sig ned over brystet og er oftest gul, undertiden dog noget afbleget. Husmårens halsplet er hvid eller hvidlig og deler sig nedad på det øverste af forbenene. Ørerne er mindre og smallere end hos skovmåren, og snuden er lys. Skovmåren er slankere og mere højbenet end husmåren.                               

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Væggelus
Skadedyr i græs
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job

Husmår

Skovmår

Husmår kan også blive forvekslet med andre repræsentanter af mårfamilien: ilder (Mustela putorius) og mink (Mustela vison). Ilderen er let genkendelig på din karakteristiske ansigtsmaske, der dannes af lyse tegninger på underlæben, omkring snuden og over øjnene. Ørerne er små og har tydelige, lyse kanter. Den lyse underuld skinner tydeligt igennem dækhårene og giver pelsen et meget karakteristisk farvespil. Minken ligner ilderen forholdsvis meget, minken har ikke ilderens lyse ansigtstegning og de lyse kanter på ørerne. Martes-arter (husmår og skovmår) er mere spidssnudede end Mustela-arten (ilder, mink, lækat og brud). Lækat og brud bliver ikke så ofte forvekslet med mårene, da de er betydeligt mindre (bruden vejer normalt op til 140 g og lækaten op til 300 g).

Ilder

Mink

Lækat

Brud