Husmår:

Priser
Husmår: Skade
Husmår: Bekæmpelse
Spor efter husmår
Mårfælde
Udbredelse
Udseende og adfærd
Forveksling

 

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Tegn på at du har en husmår på loftet:

Hvis man har oplevet nogle af overstående problemer, behøver det nødvendigvis ikke at være en husmår. De bliver ofte forvekslet med enten rotter eller mus. Hvilket der gør, at det er en helt anden bekæmpelsesmetode, der skal tages i brug. Det er derfor en god ide at kende tegnene på at det faktisk er en husmår du har med at gøre.

• Et sikkert tegn på at du har med en husmår at gøre, er husmårens ekskrementer, som betydeligt skiller sig ud fra rotters og mus ekskrementer. Husmårens efterladenskaber er normalt 8-10cm lange og 1-2cm tykke. Disse vil ofte indeholde fjer, knoglerester eller hår. Formen er også let genkendelig, da den normalt vil være snoet og trykket ud i en spids.

• Lyden du hører fra loftet vil ofte også hurtigt sige om, det er en husmår der vandre rundt på dit loft. Hvis det er gnavelyde, du hører fra væggen eller loftet, er det næsten sikkert at du ikke har med en husmår at gøre, men  derimod en rotte eller en mus, da husmåren ikke vil gnave i husets træværk, vægge.

• En tredje metode, er ved at ved at kigge efter fodspor. På et loft kan det dog være nødvendigt mel eller lignende på gangbroen eller træværket for at kunne tydeligt se deres fodspor. Hvis du ikke har forstand på det, kan det dog være meget svært at skelne om det er en husmårs, kats eller rottes fodspor. Så det er en god ide at få en professionel til identificere, om du har med mår at gøre.

• En sidste metode at du kan vide om du har en husmår på loftet, er ved at gå efter lugten. Husmårens urin og ekskrementer er nemlig kraftig lugtende, og vil tit kunne lugtes med det samme, hvis man stikker sit hoved op på loftet.

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Væggelus
Stankelben
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job