Rotter:

Bekæmpelse: priser
Om rotter
Rotte: Historie
Rotte: kost
Rotte: Ordsprog
Rotte: Overtro
Spor efter rotter
Mus og rotter: skade
Bestemmelsesnøgle

 

 

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Husk at et hvert rottetilhold skal anmeldes til kommunen og at kommunen har forpligtelsen til at forestå bekæmpelsen.

Men er der indgået en sikringsaftale, så er det os der står for bekæmpelsen som er inkluderet i prisen på abonnementet!!

Rotter: priser

Ydelse

Pris

(inkl. moms)

Årsabonnement på gnaversikring (mus og rotter), kvartals tilsyn * 

fra 4200 kr.

Årsabonnement på gnaversikring (mus og rotter), tilsyn 6 gange årligt *

fra 5200 kr.

Undersøgelse for dyr (mus, rotter og husmår)

900 kr.

Akut tilkald for behandling af rotter i weekend 3500 kr.

Salg af rotteklapfælder, rottefælder til levende fangst, rottestationer, elektriske rottefælder, rottelokkemiddel

Priserne gælder i Østjylland (postnummer 8000  -  8900). I andre områder aftales der et kørselstillæg.

* Inkl. kontrol, bekæmpelse og skriftlig indberetning om aktivitet, der opfylder kravene til egenkontrol, samt et årligt bygningseftersyn med skriftlig indberetning om fejl og mangler og evt. forbedringsforslag.

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Kattelopper
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Stankelben/gåsebille
Sølvfisk
Væggelus
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job

Vidste du at:

- Husrotten har været berygtet som vært for en loppe, der kan overføre pest - 'den sorte død', en sygdom, der ved en epidemi fra 1347 til 1352 reducerede befolkningen i Vesteuropa inklusiv Norden med en tredjedel. Ud over pest, kan denne rotteloppe (Xenopsylla cheopsis) også overføre andre sygdomme, bl.a. tyfus, og være vært for flere slags bændelorme.

- En rotte kan passere gennem vandlåsen på toilettet.

- En rotte kan overleve længere uden vand end en kamel, som kan klare sig i ca. en uge. Vi mennesker kun overlever i knapt to døgn uden vand.

- I den nye rapport om invasive arter i Danmark, udgivet i april 2014 af Naturstyrelsen i samarbejde med Københavns Universitet, er den brune rotte scoret det maksimale antal point på alle seks forskellige faktorer, og kan derfor (sammen med kæmpebjørneklo) betragtes som mest invasive ud fra 2.700 arter.

- Selv i USA er der tusinder mennesker, som årligt behandles for læsioner efter rottebid. I følge 'The New York Times' rotter kan ses midt om dagen i alle offentlige parker, hvor de også kommer ganske tæt på mennesker. I gennemsnit er der 100 New Yorkers som bliver bidt af en rotte hvert år.

- Rotten er det første af de 12 dyr, som det kinesiske horoskop bestå af. I følge horoskopet folk der er født i dette år, har nogle af de samme karakteristiske træk som rotten, f.eks. kreativitet, intelligens, ærlighed, ambition og gavmildhed.

- Rotter er ekstremt rene, og bruger flere timer om dagen på at rengøre dem selv eller andre rotter i gruppen.

- Rotter tager sig af syge eller skadede rotter i deres gruppe.

- Rotter bliver tit ensomme eller deprimerede uden følgeskab.

- Rottens hale hjælper rotten med at holde balancen, kommunikere med andre rotter og regulære  kropstemperaturen.

- Den brune rotte er det eneste danske pattedyr, der er fredløs efter loven og skal bekæmpes overalt, hvor den optræder. Ikke engang husmusen har en sådan 'status'.

- Husrotten (Rattus rattus), som var den eneste rotteart i Danmark til midten af 1700-tallet, må nu betragtes som en af de mest truede arter i Danmark. Den findes i dag kun på Lolland og Falster.

- Rottens drægtighed varer 22 dage og der er gennemsnit 8 unger i kuldet. Ungerne er kønsmodne når de er ca. 80 dage gamle. Hunnen kan befrugtes umiddelbart efter at have født sine unger.

- Det eneste kontinent der er fri for rotter er Antarktis.

- I Irak og andre steder i Mellemøsten er det ikke usædvanligt, at en brun rotte kan veje op til 775 g, og lignende giganter er rapporteret fra storbyer i USA, som Baltimore og Chicago.

- Brun rotte fik i 1700-tallet et latinsk navn Rattus Norvegicus, selv om rotten stammer ikke fra i Norge, men fra Asien. Det menes at brun rotte kom først til Norge omkring 1750.

- Før i tiden har man haft rotte-hundekampe, som var en blodig sport, der gik ud på, at man placerede rotter i en arena, og derefter satsede man på, hvor lang tid det vil tage en hund at dræbe rotterne. Det var tit en terrier, der blev brugt til disse kampe. Sporten er dog blevet forbudt i de fleste lande, men det var en populær form for underholdning indtil begyndelsen af det 20. århundrede især i England og USA. Hunden der havde rekorden i sporten, var en bullterrier ved navn ”Jacko”, den dræbte 100 rotter på 5½ minut i 1862.

- På samme tid som rotte-kampene, havde man store problemer med rotter i større byer, så man havde ansat nogle rottefangere i byen, hvis job det var at indfange rotter. Dette blev tit gjort ved at fange rotterne med hænderne eller ved hjælp af specielt trænede terrier. Men det skete tit at rottefangeren ville avle rotterne i stedet for at dræbe dem, så de kunne få en større indtjening fra byen, hvor de var ansat. Det menes at tamrotter (rotter som kæledyr) stammer fra dem som blev avlet af rottefangere.

- Man spiste rottestuvning i det gamle Frankrig, der er dog stadig nogle folk, der gør det i den amerikanske stat West Virginia.

- I Holland er politiet begyndt at bruge rotter til at lugte sig frem til rester af pistolskud. Tals manden for specialenheden siger, at rotter både er nemmere og billigere at træne end hunde.

- Rotten er utrolig godt tilpasset til vand, og er i stand til at træde vande i 3 døgn i træk uden pause.

- Rottens tænder vokser utroligt hurtigt, og kan vokse op til 14 cm bare på et år. Rotten er derfor nødt til holde tænderne nede ved at gnave i ting, som kan slide dem ned. Dette kunne f.eks. være cement, mursten, træ, rør, osv.

- Rotten har en fantastisk lugtesans, og de kan nemt optrænes. Dette er f.eks. blevet brugt af den belgiske organisation APOPO, der træner rotter til finde landminer og diagnoser tuberkulose med deres lugtesans.

- I Alberta i Canada er det kun zoologiske haver, universiteter og forskningsinstitutter, der har tilladelse til holde rotter i bur. Hvis man bliver taget med en ikke-godkendt rotte (gælder også som kæledyr) kan man få en bøde på det, der svarer til 34.500kr. eller op til 60 dage i fængsel.

- Rotter bliver brugt som terapidyr til børn, der er udviklingshæmmede. Deres forholdsvis lille størrelse kan nemlig virke mindre truende for nogle børn, og et terapicenter med begrænset plads kan nemt holde en del rotter.

- Lugt af en rotte virker afskrækkende på mus.

- Lige som husmår, er rotten kendt for at i nogle tilfælde gøre skade på biler. Rotten går typisk efter kiks eller slikposer efterladt i bilen, og så kan begynde at gnave i sæderne, midterkonsollen eller andre steder hvor madvarer har været.

Besøg vores internet og find nye varer til gør-det-selv bekæmpelse af rotter,

fx 5639 Rottefælde Powersnap safe, som er nem at aktivere og som er ufarlig for både børn og kæledyr: