Ukrudt:

Ukrudt: priser
Ukrudt i Danmark

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Ukrudt: priser

Ydelse

Pris

(inkl. moms)

Professionel bekæmpelse af ukrudt med kemiske midler

Indhent tilbud

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Væggelus
Skadedyr i græs
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job

Skadedyrene.dk.dk på Facebook

Skadedyrene.dk på Youtube

 

 

Vidste du at:

- Ordet ukrudt stemmer fra tysk Unkraut og betyder 'ikke urt'. På lidt ældre dansk hed ukrudt også ugræs (sv. ogräs, no. ugress)

- Mange af de planter, som vi normalt omtaler som ukrudt, både smager godt og indeholder vitaminer og mineraler, som har stor betydning for vores helbred. Der findes mange lækre opskrifter med bl.a. mælkebøtter, brændenælder, skvalderkål, kløver, vejbred.

- Flere af ukrudt planter blev brugt i naturmedicin i tusindvis af år. Fx brændenælder menes at være vanddrivende, udrensende, slimløsende og bloddannede og kan bl.a. anvendes mod gigt og bronkitis.

- Både frø og rødder af ukrudtsplanter kan ligge i kompostbunken i mange år uden at miste sine evner til at formere sig. I stedet for at komme ukrudt til livs, risikerer man at sprede det over det hele, når man begynder at gøde med kompost.

- Flere ukrudtsplanter er invasive arter, og i følge rapporten om invasive arter i Danmark, udgivet i april 2014 af Naturstyrelsen i samarbejde med Københavns Universitet, den mest invasive af dem er den kæmpebjørneklo, som har scoret det maksimale antal point på alle seks forskellige faktorer.

- Mange haveejer bruger hjemmeblandede midler mod ukrudt, fx salt, eddikesyre, salmiak eller kaustisk soda. Men i følge Miljøstyrelsen er det faktisk ulovligt, da ingen af disse midler er godkend til bekæmpelse af ukrudt.

- I Danmark er der lovgivet for flyvehavre, som stammer oprindeligt fra Centralasien og som er blevet en af de mest alvorlige ukrudtsarter i kornmarkerne. I 'Bekendtgørelse om flyvehavre' står der at 'Ejeren eller brugeren har pligt til at holde alle dyrkede og udyrkede arealer fri for flyvehavre.'  Det er bl.a. ikke tilladt at sælge friske eller tørrede buketter med indhold af flyvehavreplanter og heller ikke bruge flyvehavre til fodring af fugle.

- Mælkebøtten er også kendt som Løvetand, Troldhekse (Nordjylland) og Lopblomst (Himmerland).