Væggelus:

Bekæmpelse: priser
Spor efter væggelus
Bekæmpelsesmetoder
Vaeggelus: FAQ

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Bekæmpelse af væggelus: priser

Ydelse

Pris (inkl. moms)

Bekæmpelse af væggelus (1 behandling)

fra 3.100 kr.

Undersøgelse for væggelus

900 kr. 

Find varer til bekæmpelse og forebyggelse af væggelus i vores internetbutik, bl.a.:

Væggelus fælde BUGO, RTU insektgift

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Kattelopper
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Stankelben/gåsebille
Sølvfisk
Væggelus
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job

Skadedyrene.dk på Youtube

 

Vidste du at:

- En væggelus kan på 10 minutter drikke op til 7 gange sin egen vægt i blod.

- Væggelus var kendt i det antikke Grækenland så tidligt som 400 f.Kr., men kom til det nordlige Europa meget senere. Væggelusen er først nævnt i Tyskland i 1000-tallet, i Frankrig i 1200-tallet, og in England i 1583. Det menes at væggelusen kom først til Danmark i 1600-tallet, men til gengæld blev den hurtigt meget almindelig.

- Hos de fleste mennesker giver væggelus bid kraftig kløe og ubehag, men nogle mennesker, ca. 10%, reagerer slet ikke på den.

- Væggelus har en meget karakteristisk lugt, som også mennesker kan mærke. I USA, specielt i store byer som New York, bruger man specielt trænede hunde for at lokalisere væggelusenes skjulesteder. Undersøgelse viser at hundene kan finde væggelusenes gemmesteder med 97,5%  nøjagtighed.

- Mennesker, som blev gentagne gange bidt af væggelus, kan udvikle stress, angst og søvnløshed (insomni).

- Væggelus blev cirka i 77 e. Kr. nævnt af Plinius i hans værk 'Naturhistorie'. Plinius hævdede at væggelus havde medicinske værdi i behandling af lidelser, såsom slangebid og øreinfektioner. Troen på den medicinske brug af væggelus varede frem til det 18. århundrede, hvor fransk naturhistoriker Jean-Étienne Guettard anbefalede anvendelse af væggelus i behandlingen af ​​hysteri.

- I Indien blev væggelus brugt som en traditionel medicin mod epilepsi, hemorrhoids, hårtab og infektion i urinveje

- I følge en populær side livescience.com er væggelus verdens værste skadedyr. De andre skadedyr på listen over top 10 skadedyr er fluer (2. plads), myrer (3. plads), kakerlakker (5. plads), duer (7. plads). Rotter er kun på 9. plads.

- Væggelus hanner prøver ofte at parre sig med andre hanner. Det sker fordi at seksuel tiltrækning hos væggelus er primært baseret på størrelsen, og hannerne vil prøve at parre sig med enhver væggelus, som lige har suget blod, og det uanset køn.

- Væggelus er en fælles betegnelse for små insekter, som lever af blod. Der findes i alt ca. 75 arter af væggelus i verden, men de fleste suger blod fra fugle (f.eks. svaler) og flagermus. I Danmark findes der 4 arter væggelus, og kun en art (Cimex lectularius), der fortrækker menneskeblod. De andre er flagermusvæggelus (Cimex pipistrelli), duevæggelus (Cimex columbarius) og svalevæggelus (Oeciacus hirundinis).

- Duevæggelus stammer oftest fra duer, som er så almindelige i vores byer. De er ret angrebslystne, og man risikerer at få besøg af dem, hvis der er et koloni af duer på loftet eller på altan.

- Reaktionerne på væggelusbid (hævelse, kløe) bliver ofte meget mere synlige eller mærkbare efter at man har fået mange bid flere natter i trak. Man bliver altså ikke immun til væggelusbid, men tværtimod udvikler i mange tilfælde øget følsomhed til det.

- Væggelus overfører ikke sygdomme, når de bider dig. Det største problem ved væggelus, er at det kan give hudinfektioner på grund af man har kløet for meget omkring bidet. Du kan også opleve søvnløshed, som resultat af at du er bange for at blive bidt igen.

- Der er lige så stor risiko for at tage væggelus med hjem fra skiferie, som fra strandferie, storbyferie eller rundrejse.

- Undersøgelser viser at væggelus har med tiden udviklet resistens til insektgifte, og det er en af grunde hvorfor den stadig er udbredt i vestlige verden.

- Hos væggelus er der både hanner og hunner der suger blod, men hannen indtager kun ca. 1/3 del af den mængde hunnen gør.