Mus:

Flagermus: priser
Flagermus: gener
Flagermus: udbredelse
Flagermus: overtro
Danske arter
Flagermuskasser

Bekæmpelse af skadedyr for både private og virksomheder siden 2007

Flagermus - udbredelse

Der er ca. 950 forskellige slags flagermus i verden. Omkring en fjerdedel af verdens pattedyrsarter er flagermus. Antallet af flagermusarter er størst i troperne, hvor der  mange steder er et rigt og varieret udvalg af føde hele året rundt. Mod polerne tager artsantallet gradvis af, f.eks. har man registreret 29 arter i Italien, 22 i Tyskland, 14 i Danmark, 15 i Sverige og 8 i Finland. Der kendes i alt 30 flagermusearter fra Europa.

Man opdeler flagermusene i to underordner: Storflagermsene (Megachiroptera) med en familie og 173 arter og småflagermusene (Microchiroptera) med 18 familer og i alt 777 arter.

Den allerstørste af flagermusene kaldes en flyvende hund. Den vejer 1,5 kg, og dens vingefang er næsten 2 m. Den mindste flagermus er humlebiflagermusen fra Thailand, der vejer kun 1,6 g.

De fleste flagermus æder insekter, men nogle af dem fanger noget helt andet. Nogle flagermus lever kun af frugter og bær.

Nektar flagermus tager nektar fra agave blomster ved at stikke tungen ind i blomsten. Tungen kan udvide sig til en tredjedel af flagermusen krop.

I Mexico findes en flagermus der kun lever af fisk. Den fanger fisk med kløerne på de lange bagben.

Den australske spøgelsesflagermus tager krybdyr, frøer, fugle, små pattedyr og endda andre flagermus. Den slår sit bytte ihjel ved at slå vingerne omkring det og give det et dødbringende bid i halsen.

Vampyrflagermus fra Sydamerika har den mest usædvanlige kost blandt flagermusene. De lever kun af blod fra andre dyr. De bider husdyr og andre dyr, men yderst sjældent mennesker. En vampyrflagermus skal have mere end 25 liter blod hvert år. 

Startside
Butik
Borebiller
Dræbersnegle
Duer og måger
Edderkopper
Flagermus
Fluer
Husmår
Hvepse
Klannere
Mosegris
Muldvarp
Murbier
Mus
Myrer
Møl
Rotter
Stankelben/gåsebille
Sølvfisk
Væggelus
Ukrudt
Spørg om skadedyr
Om os
Job